KOKODESIGN Kantoor Plantenwand.

Plantenwand voor kantoor van hoogwaardige Kokosbekleding

De kantoor plantenwand van Kokodesign is net even anders dan dat je misschien gewend bent. Onze plantenwanden zijn begroeibaar door de toepassing van kokosbekleding. Deze buizen met kokosvezels bieden van nature een ideaal substraat voor de luchtwortels van klimplanten. Hierdoor kunnen de klimplanten eenvoudig tegen de wand opgroeien, waardoor de wand weinig onderhoud nodig heeft. Een plantenwand op kantoor, in een restaurant of hotel biedt zeer veel voordelen. Zo ben je geen kostbare oppervlakte aan planten kwijt, maar geniet je wel van alle voordelen. De planten verminderen bijvoorbeeld stress en de kokoswand verbetert de akoestiek in een ruimte. Daarnaast zorgt een plantenwand dat mensen creatiever worden en over het algemeen hun werkplek als prettiger ervaren. Een plantenwand brengt het gezellige en vrolijke gevoel van buiten naar binnen. 

 

Onze plantenwand voor binnen wordt geheel op maat gemaakt. Hierdoor past de wand altijd, én op iedere muur.

Door de toepassing van buizen omwikkelt met kokosvezels krijgt de plantenwand een natuurlijke look. De planten kiezen namelijk zelf hoe zij tegen de wand opgroeien. Uiteraard kun je de planten helpen door deze af en toe na te lopen en de ranken met behulp van plantkrammen tegen de plantenwand te bevestigen. De planten die tegen de plantenwand opgroeien zullen zich met behulp van de luchtwortels hechten aan het kokosvezel systeem.  Hierdoor blijven ze stevig tegen de plantenwand aanzitten. Doordat de planten zelf tegen de plantenwand aangroeien, ziet de Kokosdesign plantenwand er zeer natuurlijk uit.

 

De voordelen van een Kokodesign plantenwand.

  • Frame rondom bestaande uit gepoedercoat staal 2mm
  • Kunststof buizen omwikkeld met kokosvezel 
  • Afmeting plantenbak L90x B35x H23cm
  • In verschillende hoogtes leverbaar (op aanvraag)
  • Standaard RAL kleuren: Wit (RAL 9010), Zwart (RAL 9005) of Zilvergrijs (RAL 9006) 
  • Optioneel: In elke kleur leverbaar (op aanvraag)
  • Garantie: 5 jaar.
  •  Afwijkende afmetingen leverbaar met stabilisatievoet.  
  • Optioneel: geleverd inclusief beplanting (Scindapsus N’joy, Scindapsus Aureum of de Philodendron Scandens)
Beplanting

De Philondendron Scandens, Scindapsus N’joy en de Scindapsus Aureum zijn krachtige luchtzuiveraars (met een C02 opname en zuurstof uitstoot. Ze leven vooral in een tropisch of caribisch klimaat. Ze groeien het beste buiten het directe bereik van zonlicht (ivm brandschade aan de bladeren) onder een temperatuur van 18-25 graden. Het is een ‘groei’ gewas (Ter decoratie vaak als Klim of hangewas). De planten zijn met name herkenbaar aan de grote bladeren. Deze planten vergen zeer weinig onderhoud. Per plantenbak hebben ze per week maar zo’n 0,5 tot 1,0 liter water nodig.

De voordelen van een plantenwand op kantoor

Naast dat de Kokodesign plantenwand voor kantoor de meest natuurlijke verticale tuin is, zijn er nog tal van voordelen te noemen. We zetten ze graag even voor je op een rij. De plantenwand is duurzaam en milieuvriendelijk door de toepassing van de hernieuwbare grondstof kokosvezels. Kokos is een restproduct dat ontstaat bij de verwerking van kokosnoten. Door de toepassing van een kokodesign plantenwand wordt er gebruik gemaakt van een hernieuwbare grondstof. De Kokodesign plantenwand heeft geen maximale bouwhoogte. Hierdoor kan onze oplossing altijd overal geplaatst worden. De taaie en stevige omwikkelde vezels kunnen het best vergeleken worden met de eigenschappen van hoog kwalitatief hardhout. De plantenwand is gemaakt van zeer hoogwaardige grondstoffen, hierdoor heeft de plantenwand een zeer lange en onderhoudsvrije levensduur van >25 jaar.

"De plantenwand staat echt prachtig en heeft de akoestiek verbeterd"

Eén van onze klanten

Een plantenwand op kantoor bevordert de werkprestaties

Planten bieden tal van voordelen en zo ook een plantenwand. De lucht in een kantoor is vaak erg ongezond. Dit komt door het zuurstofgebruik van werknemers, de constant draaiende computers en kopieermachines. Deze stootten kleine stofdeeltjes uit die de lucht vervuilen. Tel hierbij de verwarming en airco op en je hebt een droge, ongezonde lucht op kantoor. Planten op een plantenwand hebben van nature een zuiverende werking. Planten nemen namelijk Co2 en fijnstof op en stoten vervolgens zuurstof uit. Dit zorgt ervoor dat de plantenwand de lucht op een constante en natuurlijke manier reinigt. Naast een gezondere lucht, zorgt de plantenwand ook voor meer creativiteit. Uit onderzoek blijkt dat een plantenwand de creativiteit met 38 – 45 procent verbeterd. Ook helpt het bij het concentreren van je medewerkers. Een gezondere lucht met meer zuurstof helpt het concentratievermogen van medewerkers binnen de ruimte enorm. 

 

Daarnaast zorgt de Kokodesign plantenwand voor een betere akoestiek. Dit komt doordat de kokosbekleding en de begroeiing het geluid absorberen. Heeft de ruimte waar je de plantenwand in wilt plaatsen veel harde materialen? Zoals beton of ander steen? Dan verminder je tevens de reflectie en galm enorm.

 

Ook helpen planten tegen ziekteverzuim. Dit komt doordat de planten een positief effect hebben op stress. Stress is één van de meest voorkomende redenen voor ziekteverzuim. Doordat een plantenwand op een natuurlijke manier stress vermindert, hebben planten ook een positief effect op het ziekteverzuim.

De technische specificaties van de Kokodesign plantenwand

De Kokosdesign plantenwand heeft zoals gezegd een onbeperkte bouwhoogte. Dit komt doordat panelen gemakkelijk boven elkaar te monteren zijn. Het kokosvezel waar de kokosbuizen uit zijn vervaardigd hebben als eigenschap dat ze zeer goed geluid kunnen absorberen. Hierdoor absorbeert de plantenwand maar liefst 7 dB. De maximale paneelbreedte is 400cm en de maximale hoogte is 300cm. Het frame is vervaardigd uit hoogwaardig kwalitatief staal in de uitvoering verzinkt of gepoedercoat. Tegenwoordig werken wij ook met frames van Cortenstaal.

Vragen over onze Kokodesign plantenwand

Nieuwsgierig geworden naar onze Kokodesign plantenwand? Ben je op zoek naar meer informatie of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bezoek ons Experience Center in Poeldijk. Wanneer je kiest voor een vrijblijvende offerte maken wij een op maat gemaakte offerte gebaseerd op jouw gewenste afmetingen. Ook voor algemene vragen over de Kokodesign plantenwand zitten onze productspecialisten voor je klaar. Je kunt ons ook bereiken via info@kokodesign.nl of telefonisch via: +31 (0)174 244838